28.10.2019.

Otvorenjem "Jesenjeg likovnog salona" obilježeno 25 godina DHLU-a

Društvo hrvatskih likovnih umjetnika je u utorak, 29. listopada 2019., povodom obilježavanja 25 godina postojanja  otvorilo svečanu revijalnu izložbu "Jesenji likovni salon" u Galeriji kraljice Katarine Kosače.

''Obzirom koliko je bilo prepreka i koliko ih je danas pred razvojem kulture, čudim se da smo još živi'', kazao je mostarski slikar Marin Topić 

Topić je podsjetio kako se umjetnost u BiH, a posebice ona hrvatska, loše tretira, te ako se ovakvo stanje nastavi, neće dugo zaživjeti.

Jedan od izlagača na izložbi bila je i Sanja Sakić koja inače živi u Londonu, a u Mostaru je izložila svoja tri djela ulja na platnu. 

''Lijepo je biti dio ovog društva, surađivati i vidjeti kvalitetne radove'', istaknula je Sakić i naglasila kako ovako kvalitetnih događaja ima sve manje. 

Programe koje uvijek iznova stvaraju programski i idejno odgovaraju šarolikoj i raznovrsnoj publici i u tome ležerno pristupaju nimalo ne bivajući zatvorenom organizacijom. Otvorenost s kojom privlače publiku i šire poznavatelje umjetničkih kuloara je snaga mladosti, iskustvo starih i zrelost onih poodmaklih. Ova revijalna izložba u čast 25-godišnjeg puta kroz umjetnost DHLU – a Federacije BiH neka bude novo svjetlo na kraju tunela mostarske i šire umjetničke grupe, rekao je Ivan Vrljić, pisac predgovora,  suradnik DHL-u u FBiH i tajnik HKD Napredak Glavna podružnica u Mostaru.

Inače, uz brojna likovna djela posjetitelji su uživali u glazbenim točkama mostarskog benda Brainswitch i solo izvedbi mladog londonskog pjevača Ricrawa, podrijetlom s Jamaice.

Kruna večeri bila je dodjela priznanja za životno djelo čuvenom mostarskom fotografu, Stojanu Lasiću Stoli koji je ove godine obilježio 50 godina karijere.

 



<- Natrag na Novosti