14.01.2020.

Novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra Mostar

Simfonijski orkestar Mostar i ove godine organizira Novogodišnji koncert koji će se održati u ponedjeljak, 20. siječnja, u velikoj dvorani Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru u 19:00 sati.

Koncert će okupiti 52 glazbenika iz Mostara, Širokoga Brijega, Stoca, Banjaluke, Sarajeva, Imotskog, Splita, Dubrovnika, Varaždina, Čakovca, Zagreba, Zaječara i Beograda, koji će, predvođeni maestrom Igorom Tatarevićem, donijeti hercegovačkoj publici zvuke i prizore austrijske prijestolnice.

Slušatelji će moći uživati u uvertiri "Šišmiš", koračnicama, valcerima i polkama skladateljske obitelji Strauss, a mostarski simfoničari ove godine obećavaju vrlo zanimljiv program. Atrakcija koncerta je skladba "Typewriter", koju će na pisaćem stroju, uz pratnju orkestra, izvesti timpanist Dario Kos.

Solistica na koncertu je i sopranistica Ivana Duvnjak iz Zagreba.

"Simfonijski orkestar Mostar još jednom organizira gigantski koncert kojeg se ne bi postidjeli ni najveći europski gradovi i poziva sve ljubitelje lijepoga, a napose lijepe glazbe, da u ovom vremenu užurbanosti dođu uživati i doživjeti Beč u Mostaru".

Ulaznice po cijeni 15 i 10 KM mogu se nabaviti na porti u Kosači radnim danom od 13 do 20 sati ili rezervirati na broj 063 940 584. 



<- Natrag na Novosti