03.02.2020.

Humanitarni koncert ABBATINOVO Simfonijskog orkestra Mostar

U petak 14. veljače u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača održat će se veliki humanitarni koncert “ABBAtinovo” u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar s početkom u 19:30 sati. Cilj je prikupiti novčana sredstva za liječenje Mihovila Karuza, violončelista iz Splita, koji je ujedno i član mostarskih simfoničara.

Mihovilu je dijagnosticiran rak pluća, predstoji mu sada treća kemoterapija, a kako su izjavili ispred Simfonijskog orkestra Mihovil je otac troje male djece te su odlučili organizirati ovaj koncert kako bi sakupili novaca za pomoć u liječenju. Njegova supruga, također čelistica, Amerikanka, Hillary Karuza, svirat će na mostarskom koncertu.

Svi glazbenici su se odrekli honorara u Mihovilovu korist, a novac od prodaje ulaznica biti će proslijeđen za liječenje.

“Želimo pokazati kako dišemo zajedno i dok muziciramo i u životu općenito smo jedan za drugoga spremni na žrtvu. Opaka bolest proždire mlado/staro, ne birajući i ne ostavljajući mogućnosti za analizu tko-kako-zašto”, izjavila je Snježana Zovko, ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar.

Mihovil je održao s mostarskih simfoničarima dva solistička koncerta. “Riječ je o vrhunskom umjetniku, čovjeku ogromne glazbene naobrazbe, a ako Bog da, čim ozdravi organizirat ćemo planirani koncert: duo Karuza-Bogosavljević”, rekla je Zovko.

Koncert ABBATINOVO je repriza koncerta održanog 14. listopada. 2019. godine kada se tražila ulaznica više.

“Tada smo i obećali publici da ćemo za Valentinovo reprizirati koncert ne znajući da će se u međuvremenu kolega Karuza teško razboljeti. I on je na tom, kao i na brojnim koncertima ranije, svirao s nama.”

Karuza je završio studij violončela na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi profesora Valtera Dešpalja, velikog umjetnika i glazbenog pedagoga. Kao stalni član orkestra Zagrebačke filharmonije djelovao je od 1997. do 2000. godine, a zatim od 2000. do 2002.godine kao solo-violončelist orkestra HNK u Splitu, prvi violončelist Splitskog komornog orkestra i član Splitskog klavirskog tria. Nakon toga je do 2004. godine djelovao kao solo-violončelist Altoona Symphony Orchestra i Pennsylvania Centre Orchestra. Po povratku u Hrvatsku ponovno preuzima mjesto solo-violončelista orkestra HNK u Splitu.

Ulaznice možete kupiti  na blagajni Kosače po cijeni od 15KM. Rezervacije na broj 063/940-584.



<- Natrag na Novosti