16.02.2020.

Izložba Collegium Artisticum 2019 – Arhitektura

Asocijacija arhitekata u BiH i Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača i ove godine u Mostar dovode tradicionalnu selektivnu izložbu najboljih arhitektonskih ostvarenja – Collegium Artisticum 2019 – Arhitektura. Izložba će biti otvorena u četvrtak 20.02.2020. godine u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, s početkom u 19:30 sati.

Otvorenje izložbe će biti praćeno predstavljanjem platforme ARCHLINK mostarskoj publici.

Collegium Artisticum – arhitektura je najznačajnija, najstarija i jedina godišnja smotra arhitekture u BiH. Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova ovogodišnje izložbe Collegium artisticum 2019 – Arhitektura, koju su činili: Adnan Harambašić, Grozdana Šišović i Aljoša Dekleva, je od 56 pristiglih radova iz cijele Bosne i Hercegovine, odabrala 39 radova koji su izloženi na ovogodišnjoj izložbi Collegium artisticum.

U kategoriji „Realizacija“ selekciju je prošlo ukupno 13 radova, u kategoriji „Enterijer“ 13 radova, dok je u kategoriji „Ideja“ selekciju prošlo 11 radova i 2 rada van kategorije.

Ovom izložbom Asocijacija arhitekata u BiH teži da otvori širi dijalog o kvaliteti arhitektonske produkcije širom BiH, te podstakne sve profesionalce da sudjeluju u ovoj smotri arhitekture i podizanju kvaliteta izgrađenog prostora.

Izložba u Mostaru ostaje otvorena do kraja veljače

Partneri AABH su kompanije: Sika BH, Velux i Conty plus.

Sika BH (Sika AG) je specijalizirana švicarska kompanija za proizvodnju građevinske kemije, te vodeća u razvoju i proizvodnji sistema i proizvoda za lijepljenje, brtvljenje, prigušenje, statička ojačanja i zaštitu u građevinskom sektoru i industriji.
Conty plus snabdijeva tržište pločastim materijalima, okovima, drvnom građom, podovima i dodatnom opremom namijenjenim proizvodnji namještaja, opremanjem objekata različitih namjena i uređenju interijera.
Velux Bosna i Hercegovina d.o.o. se bavi prodajom i marketingom VELUX krovnih prozora, sjenila, prozora za ravni krov s kupolom i svjetlosnih tunela. Više od 70 godina VELUX grupa stvara bolje uvjete stanovanja za ljude širom svijeta – korištenje dnevnog svjetla i svježeg zraka.



<- Natrag na Novosti