16.10.2020.

Održana književna večer festivala Poligon 2020

U sklopu druge večeri festivala Poligon u petak, 16. listopada, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 20 sati, predstavile su se književnice Magdalena Blažević i Ivana Rogar.

U  svom prvijencu 'Svetkovina' autorica Blažević je brižno probrala dvadeset pet priča, koje kroz različita, prije svega ženska iskustva govore o međuljudskim odnosima, o obiteljskim tajnama, o smrti, o rijeci koja odnosi živote, o ludilu, seksualnosti i putenosti. Njezine kratke priče natopljene su bremenom boli, tuge, čemera i ženske perspektive, one dolaze iz srca tamnog vilajeta, no bez ikakve sumnje pripovijedaju univerzalno žensko iskustvo. 

Nagrađivana spisateljica Ivana Rogar predstavila je u srijedu novi roman 'Grad, pepeo', priču o disfunkcionalnoj obitelji u postapokaliptičnom svijetu najavljenu kao slojevito štivo koje je istodobno i povijesni i antiratni roman, ukrašen elementima nadrealnog i alegoričnog.

Nakon predstavljanja književnica usljedila je projekcija filma "Jedna od nas" redatelja Đure Gavrana.

Poligon je manifestacija koja nastoji okupiti sve umjetničke forme, književnost, glazbu, film, filozofiju, strip, povijest, te najbolje od produkcije u toj godini dovesti u Mostar, pod jednom krovnom temom, a tema ovogodišnjeg Festivala je strah.

Festival je organiziran poštujući odluke i preporuke nadležnih tijela, te su distanca i nošenje maske obavezni. 



<- Natrag na Novosti