06.05.2022.

Teatar GAVRAN gostuje sa predstavom ‘Na kavici u podne‘

Predstava "Na kavici u podne" odigrat će se u izvedbi Teatra GAVRAN iz Zagreba, u ponedjeljak, 9. svibnja, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 20 sati, u sklopu manifestacije Mostarsko proljeće - 24. Dani Matice hrvatske Mostar.

Autor predstave je Miro Gavran koji potpisuje i režiju, a glume Mladena Gavran i Vedran Komerički, priopćeno je iz Matice hrvatske Mostar.

"'Na kavici u podne' iznimno je topla kazališna predstava u kojoj su glavni junaci majka i sin, karakterno bitno različiti. Njezin autor je najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu. Nakon iznimno uspješnih obiteljskih komedija 'Sladoled' i 'Pivo', u kojima je tematiziran odnos majke i kćeri, odnosno oca i sina, u ovom se tekstu koji se žanrovski teško može svesti samo na dramu ili samo na komediju, na uvjerljiv način oslikava odnos majke i sina, koji kroz dva desetljeća prožive i brojne neželjene životne situacije bivajući jedno drugome pouzdanim ogledalom, čak i u trenucima kada se razilaze u ocjenjivanju toga života", navode organizatori.

Ova nježna priča oslikava prepoznatljive junake i pruža glumcima odličan materijal za izgradnju uvjerljivih karaktera. Radnja se odvija u Zagrebu od 1988. do 2019. godine.

I ovom izvedbom nastavlja se dugogodišnja suradnja Mostarskog proljeća i Matice hrvatske Mostar s Teatrom GAVRAN, s kojim je potpisan i Sporazum o trajnoj kulturnoj suradnji.

Ulaznice u prodaji po cijeni 10 KM, na blagajni Kosače, svaki radni dan od 13 do 18 sati. Sve informacije na broj 063940584.<- Natrag na Novosti