20.05.2022.

Predstavljanje "Trilogije o Mostaru"

U sklopu Mostarskoga proljeća 2022. - XXIV. dana Matice hrvatske Mostar u petak, 20. svibnja u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače – Galeriji kraljice Katarine s početkom u 19 sati bit će predstavljena TRILOGIJA O MOSTARU autora/priređivača Alije Cigića i Ante Miškovića. Čine je tri reprezentativne monografije Stari most u Mostaru, I to je Mostar i Pa i to je Mostar, a zajednički moto TRILOGIJE je: "Volim Mostar makar 'vaki".

Događaj se organizira u suradnji s Hrvatskom akademijom za znanost i umjetnost u BiH.

- Osnovna poruka u svim tekstovima svih triju monografija sadržana je namjeri i cilju autora da su to sadržaji koji ljude čine ispunjenim i zadovoljnim. Bitan je osjećaj da ti tekstovi doprinose ugledu i afirmaciji autora iz redova naroda koji žive, prije svega, na ovom području. Naglasak je na želji priređivača da ti tekstovi nikoga ne vrijeđaju, nikoga ne povređuju. Već, naprotiv, obogaćuju. Da smo u tome uspjeli, nabolje govore reakcije društva i pojedinaca na prve dvije monografije koje su u ogromnoj većini bile afirmativne, pozitivne. To nam je potvrda da smo uspjeli u našim namjerama i ukazali na jedan od mogućih puteva da više cijenimo i afirmiramo lijepe stvari i uspješne ljude čijim se djelima ponosimo – napisali su autori Alija Cigić i Ante Mišković.

Poručeno je i kako je jedna od bitnih uloga ove trilogije i nastojanje da se podsjetimo na neke ljude – stvaratelje i događaje koji našom nepažnjom polako padaju u zaborav.



<- Natrag na Novosti