21.09.2022.

Simfonijski orkestar Mostar otvara sezonu koncertom

Novu koncertnu sezonu Simfonijski orkestar Mostar otvara najljepšim skladbama norveškog skladatelja Edvarda Griega. Koncert će se održati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, u nedjelju, 9. listopada 2022. godine.

Na programu su: jedan od najljepše skladanih koncerata za klavir i orkestar, istovremeno jedini dovršeni Griegov Koncert za klavir, a-mol, op. 16, napisan 1868. godine; Peer Gynt, suita br. 1, napisana prema scenariju norveškog književnika Henrika Ibsena, koja je već nakon prvog izvođenja (1876.) polučila veliki uspjeh i učinila Edvarda Griega narodnim junakom Norveške. 

Prvi put sa Simfonijskim orkestrom Mostar u ulozi dirigenta predstavit će se maestro Slaven Kulenović (Sarajevo, 1984.), jedan od vodećih dirigenata mlađe generacije u Sloveniji. Solistica na klaviru je Lena Lukić (Novi Sad, 1992.), profesorica klavira u Muzičkoj školi I. i II. st. U Mostaru.

Ulaznice po simboličnoj cijeni od 15 KM mogu se kupiti na porti u Kosači od srijede, 28. rujna od 13:00 do 20:00 sati, priopćio je mostarski Simfonijski orkestar.  <- Natrag na Novosti