24.10.2022.

Predstavljanje knjige "Stari mostovi i utvrde Mostara"

U organizaciji HKD Napredak Glavna podružnica Mostara u četvrtak 27. listopada 2022. s početkom u 19 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Galeriji kraljice Katarine Kosača bit će upriličeno predstavljanje knjige „Stari mostovi i utvrde Mostara“ (The Old Bridges and Fortifications of Mostar) autora Ante Miloševića i Željka Pekovića.

Uz prigodne riječi organizatora i autora te uz PPT projekciju, monografiju će predstaviti: prof. emeritus  Mladen Ančić iz Zadra, prof. dr. Josip Belamarić iz Splita i prof. dr. Danijel Džino iz Sydneya.

HKD Napredak Glavna podružnica Mostar

 

Dr. sc. Ante MILOŠEVIĆ, arheolog i povjesničar umjetnosti, muzejski i znanstveni savjetnik. U više mandata bio je ravnatelj Muzeja Cetinske krajine u Sinju i Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu. Autor je desetak knjiga i više od stotinu znanstvenih i stručnih članaka. Dugogodišnji je glavni urednik Starohrvatske prosvjete i velikog broja drugih izdanja. Sudionik je brojnih znanstvenih i stručnih konferencija i voditelj više projekata. Danas vodi međunarodni arheološki projekt Varvaria / Breberium / Bribir. Dobitnik je više stručnih nagrada i priznanja. Član je Njemačkog arheološkog instituta i Centra za balkanološka ispitivanja ANUBiH u Sarajevu.

Dr. sc. Željko PEKOVIĆ, dipl. ing. arh. Redovni je profesor u trajnom zvanju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Publicirao je niz znanstvenih članaka i šest znanstvenih knjiga. Jedan od osnivača, izdavača i urednika serije Studia Mediterranea archaeologica. Kao istraživač, projektant i konzervator realizirao niz projekata na svjetskoj kulturnoj baštini.



<- Natrag na Novosti