13.12.2022.

Održan božićni koncert “Gradu s ljubavlju”

Božićni koncert “Gradu s ljubavlju”, manifestacija i dar Hrvatskog kulturnog umjetničkog društva “Sv. Ante – Cim” gradu Mostaru održana je  tradicionalno po 30. put u domu herceg “Stjepan Kosača”.

Gosti i prijatelji koncerta bili su Folklorni ansambl “Linđo” iz Dubrovnika, njihova ženska klapa te Tamburaški orkestar Mostar.

Domaćini su se predstavili sa svim svojim sekcijama folklornim ansamblom, mješovitim pjevačkim horom “Sv. Ante ’39” te vokalnom grupom.

Predsjednik HKUD Sveti Ante Cim Marinko Jurić istaknuo je kako 30 godina Društvo svetog Ante na pozornici doma Herceg Stjepan Kosača dijeli prijateljstvo i ljubav.

“Godine 1993. godine rodila se ideja o održavanju koncerta “Gradu s ljubavlju”, i to onda kad je grad bio uništen i ranjen, željelo se izdići duh grada iz ratne tame i beznađa. Uz Božju pomoć, ljubav i požrtvovnost franjevaca koji su djelovali iz Doma svetog Ante u Cimu i uz pomoć dobrih ljudi HKUD “Sveti Ante Cim” počinje oživljavati”, pojasnio je Jurić.

Dodao je kako je “ljepotom plesa, pjesme, običaja i bogatstvom narodnih nošnji upriličeno nezaboravno druženje”.<- Natrag na Novosti