21.02.2015.

Putopisni roman Hrvoja Ivančića predstavljen u Mostaru

U organizaciji Narodne knjižnice HNŽ-a Mostar, 20. veljače u 19 sati u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača, predstavljen je putopisni roman "Samsara - Put na Istok" novinara i pisca Hrvoja Ivančića.

"Samsara" je putopisni roman, knjiga ceste i priča o samospoznaji. Priča prati lik mladog profesora koji se upušta u avanturu života i kreće put Istoka. Željan je velikog ostvarenja kojim će se uzdići iz jednolične mase. Umjesto da doživi toliko očekivanu slavu, on sa svakim novim kilometrom prema Istoku sa sebe linja staru kožu i doživljava potpuni preobražaj.

Autor romana Hrvoje Ivančić rođen je 1983. godine u Zaboku. U rodnom gradu završava Gimnaziju, a u Zagrebu studij povijesti. Tijekom studija započinje s novinarskim radom. Putuje Bliskim istokom, Afrikom i Azijom. Reportaže objavljuje u najuglednijim hrvatskim tiskovinama. Piše putopise, fikciju i kratke priče. "Samsara" mu je druga knjiga. Njegov prvijenac "Dunavski blues" doživio je veliki uspjeh kod hrvatske publike te književne kritike.



<- Natrag na Novosti