11.09.2015.

Kosača: U tijeku uređenje prostora iza scene velike dvorane

U Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače u tijeku su radovi na uređenju prostora iza scene (Backstage) u velikoj dvorani .

Kako je rekao ravnatelj Kosače Danijel Vidović financijska sredstva za ovu investiciju osigurana su u gradskom proračunu.

“Nakon obnove male dvorane za koju je sredstva također osigurao Grad Mostar ovo je drugi infrastrukturni projekt koji implementiramo u ovoj godini. Prostor iza scene koji je izgrađen u sklopu obnove velike dvorane još 2000. godine nije nikada u cijelosti završen a vrlo je bitan za funkcionalnost dvorane i komfor svih korisnika i izvođača koji nastupaju u Kosači, posebno kad se radi o većim manifestacijama” rekao je Vidović.

Uređenje ovog prostora vrši se po projektu arhitektice Valerije Kopilaš a izvođač radova je mostarska tvrtka JiM.

Prema riječima ravnatelja Vidovića ovi radovi predstavljaju samo prvu fazu ukupnog projekta završetka interijera novog dijela “Kosače”. Nakon ovoga slijedi uređenje drugog kata i potkrovlja gdje su predviđeni prostori za umjetnike i udruge koje se bave kulturnom djelatnošću.

“Za kompletan završetak projekta bit će potrebna značajna financijska sredstva i ovim putem izražavam nadu da ćemo osim potpore koju dobivamo od gradske uprave osigurati i sredstva s viših razina vlasti kako bismo u dogledno vrijeme kompletirali uređenje novog dijela objekta koji već dugo stoji nezavršen” zaključio je Vidović./HMS/



<- Natrag na Novosti