18.09.2015.

“Djevojka koja nestaje” nasmijala Mostarce

Predstava „Djevojka koja nestaje“, djelo teatra Susret iz Osijeka, izvedena je sinoć na velikoj sceni Hrvatskoga doma Herceg Stjepan Kosače.

Riječ je o humoristčnoj drami u kojoj su glavni glumci Duško Modrinić i Ivana Gudelj, a imali su različite uloge u predstavi (majka, otac, djed, psihijatar, profesor, prolaznik, terapeutkinja) s različitim i neobičnim kombinacijama i odnosima.

U centru predstave bila je Elizabeta, neobično i svojeglavo mlado žensko biće, prilično naopaka i na svoju ruku. Ne odaziva se na svoje pravo ime, nego samo na nadimak Zabecida, što ga je sama sebi nadjenula. Odmalena živi u nekom svom svijetu, želi sačuvati svoju posebnost, različitost i autentične poglede na životne okolnosti, a roditelji se trude ispraviti to i ”poslagati joj daske u glavi”.

Zanimljivi razmišljanja iz predstave:”Probleme s bližnjima, rješavam tako što se udaljim od njih, pa mi ne budu više bližnji…Svatko želi dobroga, a nitko ne želi biti dobar…Treba otići tamo gdje se osjećaš najbolje…”/HMS/



<- Natrag na Novosti