08.02.2016.

Promocija drugog broja časopisa "Socijalne teme"

U HD HS Kosača u utorak, 9. veljače 2016. godine u 17:00 sati, održat će se promocija drugog broja časopisa "Socijalne teme".

"Socijalne teme" je časopis za područje znanosti, teorije i prakse socijalnog rada i široko područje društvenih i humanističkih znanosti koje s njim korespondiraju, s naglaskom na psihosocijalnim fenomenima.

Časopis je koncipiran kao međunarodni s međunarodnim uredništvom i recenziranjem radova. Izdaje se u Mostaru, kao sjecištu djelovanja znanstvenika iz različitih sredina, koji su zainteresirani za razvoj Bosne i Hercegovine kao multinacionalne, multikulturalne i multikonfesionalne zajednice.

Izdavač ovog časopisa je udruženje građana „Pro scientia“ koje su osnovale mlade znanstvenice, a glavni cilj mu je bavljenje istraživanjima širokog područja znanosti socijalnog rada, izdavaštvom u tom području, educiranjem stručnjaka iz prakse uz angažman vrhunskih edukatora, stručnjaka i znanstvenika iz pojedinih područja rada u kojima je cjeloživotno učenje ne samo pitanje profesionalne etike nego je presudno za kvalitetan i odgovoran rad s korisnicima, te pokretanje projekata i programa za pružanje optimalnih oblika pomoći djeci, mladima i njihovim obiteljima.

Glavni urednik časopisa je profesor Josip Janković koji ima bogato iskustvo u praksi i znanosti socijalnog rada. Ostavio je i neizbrisiv trag kao pokretač ovog i časopisa „Anali studentskog centra u Zagrebu“ a jedan je od pokretača i nekih drugih (Ljetopis studijskog centra socijalnog rada u Zagrebu), brojnim objavljenim knjigama, sveučilišnim udžbenicima i znanstvenim i stručnim radovima, te dugogodišnjim radom u praksi a posebno kao profesor Studijskog centra socijalnog rada u Zagrebu i na Sveučilištima u Osijeku i Mostaru, kreatora pristupa Male kreativne socijalizacijske skupine, edukacijama za njihovu primjenu, savjetovatelje i savjetovališta u više gradova RH.

Časopis je izuzetno važan za praksu ali i znanost i obrazovanje socijalnih radnika u zemlji u kojoj djeluju četiri studija socijalnog rada, kako bi se mogla oblikovati, razvijati i održavati odgovarajuća akademska zajednica i njena elita, neophodne za razvoj sva tri aspekta tako kompleksnog područja djelovanja kao što je socijalni rad. Iz tih ali i etičkih razloga, prihvaćaju se za objavljivanje članci na sva tri službena jezika u BiH i engleskom jeziku.

"Nakon mukotrpnog rada i objavljivanja prvog broja časopisa, sada smo ponovo tu sa drugim brojem i ne ćemo stati. Dat ćemo sve od sebe da se vidimo za godinu dana ponovo sa trećim brojem", istaknuli su organizatori promocije.

 



<- Natrag na Novosti