15.04.2016.

Predstava "Priče iz Vukovara" gostuje u Mostaru

Mladi splitski glumac Pere Eranović će, u subotu 23.04. u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače zvesti monodramu "Priče iz Vukovara" svoj autorski projekt nastao na proznim zapisima i ratnim izvještajima Siniše Glavaševića.

Monodrama "Priče iz Vukovara" nastala je kao diplomski rad Pere Eranovića pod mentorstvom izvanrednog profesora Milana Štrljića i zajednički je projekt HNK-a Split i Umjetničke akademije u Splitu, te ujedno prva predstava novog ciklusa splitskog kazališta Scena mladih.

Dvadeset i četiri kratke, lirske priče o Vukovaru, vlastitom djetinjstvu, prijateljima, životu, ratu i svijetu što nas okružuje, jedina su književna ostavština Siniše Glavaševića. Pere Eranović te je prozne zapise jedne od najsvjetlijih i najtragičnijih ikona Domovinskog rata protkao njegovim ratnim izvješćima kojima je Hrvatskoj i svijetu prenosio stradanje rodnog grada. U formi riječi, pjesme i pokreta glumac oživljava scensku stvarnost suprotstavljajući ideje čovještva i nečovještva.

Ta scenska stvarnost, kroz duhovite i tragične trenutke, raste do te mjere da autentični ratni izvještaji Siniše Glavaševića postaju neugodno upozorenje do čega može dovesti slabljenje onog ljudskog u čovjeku.

- Osim što će, one nešto starije podsjetiti na jedno razdoblje ponosa, koji se uspio održati nad tolikim strahom i patnjom, ovaj će autorski projekt novim generacijama uputiti i opomenu da je gubljenje radosti i okretanje glave od čovjeka jednako pogubno kao i zaborav - kaže Eranović o svojoj monodrami.

Ne propustite Priče iz Vukovara u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače u Mostaru 23.04.2016. s početkom u 20.00 sati.

Rezervacija ulaznica na telefone:

063 315 365
036 310 506

ili preko e-pošte igi2mo@yahoo.co.uk



<- Natrag na Novosti