21.05.2016.

Najava: Koncert i izložba u povodu 25. obljetnice hrvatske neovisnosti

U povodu 25. obljetnice hrvatske neovisnosti, u ponedjeljak 30. svibnja 2016. Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru organizira izložbu slika Emanuela Vidovića i koncert klasične glazbe u suradnji s Muzejom Grada Splita, Hrvatskim domom hercega Stjepana Kosače i Simfonijskim orkestrom Mostar.

Na ovoj reprezentativnoj izložbi velikog hrvatskog slikara čija se djela prvi put izlažu u Mostaru naša će publika moći vidjeti izbor iz fundusa Galerije Vidović koji je odabrao stručni tim iz Muzeja Grada Splita u kojem su uz ravnateljicu Narcisu Bolšec Ferri i Nela Žižić kustosica Galerije Vidović te restaurator Mirko Gelemanović.

Izložba će biti postavljena u velikoj izložbenoj dvorani Galerije kraljice Katarine i za posjetitelje ostaje otvorena svakim danom do 12. lipnja od 9 do 21 sati. Kao i do sada u ovim prigodama bit će organizirana stručna vodstva i popratna predavanja u suradnji s Društvom povjesničara umjetnosti Hercegovine.

Nakon otvaranja izložbe koje je predviđeno 30. svibnja u 19 sati, jedan sat kasnije u velikoj dvorani HD hercega Stjepana Kosače započet će koncert Simfonijskog orkestra Mostar na kojem kao solisti nastupaju Monija Jarak (mezzosopran), Karlo Milićević (bariton) te mlade i nagrađivane hrvatske glazbenice Lana Lucija Horvatić (violončelo) i Ana Labazan Brajša (violina).

Radujemo se što će se zahvaljujući inicijativi hrvatskog konzula u Mostaru g. Dragana Matijevića, a u suradnji kulturnih djelatnika iz Mostara, Splita i Zagreba i naš grad kao i cijela Hercegovina na prigodan način pridružiti proslavi četvrt stoljeća slobodne i neovisne hrvatske države.



<- Natrag na Novosti