22.07.2014.

Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače dobiva ljetnu scenu na otvorenom

PROJEKT Novi iskorak u kulturnom životu Mostara, radovi bi trebali biti završeni do kraja srpnja
ROKOVI: Već za desetak dana bi trebali biti gotovi radovi na novoj, otvorenoj sceni u Kosači

Piše: Marko Karačić(marko. karacic@vecernji.net), Večernji list BiH, 22.srpnja 2014.

Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače mjesto je brojnih kulturnih događaja u Mostaru. Za nekih 10-ak dana popularna Kosača će dobiti još jednu scenu - otvorenu. Kako nam je rekao ravnatelj ove institucije Danijel Vidović, otvorena scena se gradi na vrhu ovog objekta. radovi bi počeli ranije da je vrijeme dopuštalo, odnosno da u srpnju nije bilo ovoliko padalina.

Vrijeme  odgodilo radove

-Prema našim planovima, ovaj projekt je već trebao biti završen.Ipak, skoro svakodnevna kiša nam nije dopuštala da radimo prema planovima tako da smo nekoliko puta odgađali početak radova. Više nema odgode, počela je prva faza, tj. uklanjanje otpada, a očekujemo da će sve biti gotovo do početka kolovoza- rekao nam je jučer Vidović. Ispred Kosače jučer je bila postavljena velika dizalica pomoću koje je s vrha zgrade spušten kontejner.Izbačeno je mnogo materijala, a nakon ovoga trebalo bi se početi s izgradnjom planirane scene i ostalim radovima koji su dio projekta. - Prostor će biti prikladan za održavanje predstava, čak i koncerata. Kapaciteti će biti dovoljni da mogu primiti sve goste koji budu zaintersirani za događaje koji će biti ovdje održani. Očekujemo kako će program biti popunjen kada se završe radovi i kako ćemo uskoro imati prve događaje na našoj novoj sceni- naglasio je Vidović.

Novi program

Inače, trenutno u Kosači, osim nekih političkih skupova, nema posebnih događaja. Upravo zato se očekuje kako će nova scena omogućiti dodatne programe i izvan dosadašnje sezone, te kako će tijekom ljeta Kosača biti kulturno središte Mostara i Hercegovine. Inače, Vidović je od preuzimanja dužnosti ravnatelja Kosače pokrenuo nekoliko projekata, a očekuje se kako će i u budućnosti biti omogućeni novi sadržaji na ovoj lokaciji



<- Natrag na Novosti