28.06.2016.

U okviru "Operacije kino" prikazana dva filma

U okviru dvodnevnog filmskog programa 'Operacija kino', mostarskoj publici su 26. i 27. lipnja 2016. prikazani filmovi 'Tragovi sandalovine' i 'Brooklyn'.

Ljubitelji filmske umjetnosti su u posebno kreiranom ljetnom kinu na otvorenom s vrhunskom opremom i specijalnim Air Screenom imali priliku besplatno uživati u filmovima najbolje svjetske produkcije. 

Film 'Tragovi sandalovine', režija: Maria Ripoll u koprodukciji Španjolske, Indije i Francuske 2014

Uloge: Nandita Das, Aina Clotet, Naby Dakhli, Subodh Maskara, Vaibhavi Hankar, Rosa Novell
Unatoč slavi i bogatstvu koje posjeduje uspješna bombajska glumica Mina ne može da zaboravi svoju mlađu sestru Situ od koje je, nakon smrti njihove majke, bila prinudno razdvojena u djetinjstvu. Trideset godina poslije saznaje da je Sita živa i zdrava, te da je nastanjena u Barceloni. Međutim, Sitini posvojitelji uspjeli su izbrisati sve tragove njene prošlosti.

Film 'Brooklyn', režija John Crowley, Irska, Velika Britanija, Kanada 2015

Uloge: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson

Eilis Lacey je potaknuta selidbom starije sestre Rose odlučila napustiti Irsku i odseliti u SAD. Putovanje joj prođe grozničavo uz morsku bolest i grozne suputnike.  Ljubazni putnik joj da savjet da sreću okuša u Brooklynu gdje žive brojni Irci. Ona se tako doseli u Brooklyn i tamo sprijatelji s irskim svećenikom Ocem Floodom. Zaposli se u trgovini i zaljubi u Talijana Tonyja. Vijesti koje stižu od kuće Eilis će udaljiti od Tonya.

Operacija kino već sedmu godinu zaredom ide u susret svojoj publici nudeći novo i drugačije filmsko iskustvo, te nastoji biti pokretač kulturnih aktivnosti, donoseći dio programa i atmosfere Sarajevo Film Festivala. U proteklih šest godina upriličili smo više od 150 filmskih programa bilježeći blizu 50.000 posjetitelja, te u posljednje četiri godine ugostili preko 350 mladih na filmskim radionicama.

U razdoblju od 10. lipnja do 31. srpnja Operacija kino posjetiti će deset gradova u Hercegovini u kojima će za publiku organizirati dvodnevne projekcije filmova u posebno kreiranom ljetnom kinu na otvorenom s vrhunskom opremom i specijalnim Air Screenom.

U tijeku mjeseca lipnja putujuće kino posjetit će poslije Mostara i Čapljinu, Stolac, Ravno, Livno, Tomislavgrad, Ljubuški, dok će u drugom dijelu tijekom srpanjske turneje, priliku da prate filmski program Operacije kino imati i publika u Konjicu, Posušju, Počitelju.



<- Natrag na Novosti