20.03.2017.

Predstavljen strip o zaboravnom superjunaku Amneziji

Najdugovječniji bh. superjunački strip serijal, onaj o zaboravnom superjunaku Amneziji, autora Filipa Andronika, predstavljen je u petak u galeriji Rondo, u sklopu programa Poligon Offline. Moderator programa bio je Mirko Božić, a upriličena je izložba stripa na kojoj je prikazan izbor iz starih i novih epizoda.

Amnezija je humoristični bh. “geg” strip nastao kao parodija na poznate superjunačke stripove. Kao što mu ime kaže, Amnezija je zaboravni superjunak koji juri spasiti svijet. Serijal je nagrađen na Balkanskoj smotri mladih strip autora a pojedinačne epizode su objavljivane u domovini i inozemstvu.  Kolekcije epizoda u proteklim godinama su objavljene u dvije knjige a nedavno je iz tiska izašla i treća, podnaslovljena 'Negativac'.

-  Amnezija je superjunak koji je nastao prije desetak godina. Svidio se publici i to je razlog da imamo i treći nastavak. Strip je humorističan tako da u njemu nema nekog ozbiljnog nasilja. U ovom stripu najveći neprijatelj glavnog junaka je on sam. On jednostavno zaboravi da je kao superjunak trebao spasiti svijet. U prvom dijelu smo se upoznali, u drugom je objašnjeno kako je postao superjunak, a u trećem nastavku postaje negativac nakon što ga odbaci djevojka u koju je zaljubljen. Djevojka mu je rekla da ga ostavlja jer je negativan. Kao takav,  on postaje zao. Ali pred kraj se sve vraća u normalu- naveo je ovom prilikom autor stripa Filip Andronik, dodajući da, iako je broj čitalaca manji nego prije rata, još uvijek u BiH ima zaljubljenika u strip.

Posjetitelji su mogli po promotivnoj cijeni kupiti treći album a autor je svakom kupcu napisao originalnu posvetu s crtežom.



<- Natrag na Novosti