19.04.2017.

Melodije Mostara 2017.

Glazbeni festival Melodije Mostara održat će se  21.04.2017 s početkom  u 21.00 sat u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. Male Melodije Mostara su dan kasnije, 22.04.2017. s početkom u 18.00 sati.

U show programu publiku će zabavljati Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Međunarodni festival zabavne glazbe Melodije Mostara, utemeljen je poratne 1995. godine. Prve Melodije održane su u Hrvatskome domu Herceg Stjepan Kosača, pod nazivom Hrvatski glazbeni festival Melodije Mostara. Od tada do danas stalno su rasle, poprimivši u međuvremenu međunarodni karakter. Činjenica da Festival, evo, slavi svoj 23 rođendan, dokazuje da su ljudi koji su ga sve ove godine vodili, taj posao radili s puno ljubavi, znanja i entuzijazma. U suprotnom sigurno ne bi mogao tako dugo opstati. 

Značaj Melodija Mostara prepoznali su i podržavali veliki gospodarski subjekti čija je potpora od presudne važnosti. Dosadašnje Melodije obilježila su neka od najzvučnijih imena domaće estrade poput Olivera Dragojevića, Mikija Jevremovića, Kemala Montena, Marka Perkovića Thompsona, Ljiljane Nikolovske i Giuliana, ali i stasali brojni neafirmirani izvođači. Festival je natjecateljskog karaktera, a nije zgorega prisjetiti se da su Grand prix Zlatno Sunce Mostara do sada osvajali: Zoran Jelenković, Giuliano, Antonio i Nena, Alen Nižetić, Mobitel, Tiho Orlić i Thompson, Kemal Monteno i Paola Jusić, Lily Galić, ET, Divlje ruže... U festivalskim analima zlatnim slovima bit će, pak, upisano ime trostrukog laureata Ivana Mikulića – Cive. 

Poseban pečat Melodijama davali su i voditelji, ponajprije Veselko Čerkez i Tanja Tušek, povjereni voditeljski par koji je najviše puta vodio festival. Uz njih tu su svima draga imena poput Tarika Filipovića i Sanje Bagarić, zatim Mirka Fodora, Danijele Trbović,Snjezana Delić, Dejan Kukrić, Maja Čengić... Neizmjeran je doprinos Melodija Mostara u stvaranju drukčije, pozitivnije slike o Mostaru i Hercegovini. Ostavile su neizbrisiv trag u društvenom životu ovoga grada i bez njih bi ova sredina bila siromašnija.

 DJEČJI FESTIVAL 

Ima li išta ljepše na ovome svijetu od sretne, raspjevane i radosne djece. Upravo na tradicionalnom Dječjem festivalu Melodije Mostara, popularnim Malim Melodijama, tradicionalno vlada takvo prekrasno ozračje. U pravilu, Male Melodije su i najposjećeniji dio trodnevne glazbene fešte Glazbenog festivala Melodije Mostara. Na tisuće djece i njihovih roditelja posjećuje ovaj festival. Male Melodije Mostara ove će se godine održati po 21 put. Svojevrsni zaštitni znak Mostara i Hercegovine, a njihov značaj nemjerljiv je za sve talentirane pjevače. Jer svoju prvu afirmaciju stječu upravo na ovom dječjem festivalu. Podsjetimo kako su svoje prve korake upravo na Malim Melodijama, stekla neka od danas zvučnih imena domaće estrade poput Mije Martine Barbarić, Lily Galić, Željke Bošnjak, Ivane Markić i dr. 

Na Malim Melodijama nastupaju ili su nastupala talentirana djeca iz Hrvatske, Srbije, Italije, Slovenije i Njemačke, što ujedno potvrđuje međunarodni karakter ovog festivala. Uz pjevače, afirmaciju dobivaju i mladi plesači kroz nastupe u show programu ili uz pratnju pjevača.Velika zasluga popularnosti Male Melodije mogu zahvaliti i nadahnutim i djeci omiljenim voditeljima Siniši Cmrku, Damiru Mihanoviću-Čubiju, Mariju Drmaću i Troko.



<- Natrag na Novosti