15.05.2017.

Zbog proglašennja Dana žalosti novi termin za koncert Bože Vreće

Zbog tragične smrti pet građana Mostara u zrakoplovnoj nesreći u Mostaru je 16. svibnja proglašen Danom žalosti te se otkazuju ili odgađaju glazbene i zabavne manifestacije, pa tako i koncert Bože Vreće. Koncert će se održati u ponedjeljak, 22. svibnja u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače s početkom u 20 sati.

Svestrani umjetnik, interpretator, autor sevdalinki i pisac, Božo Vrećo, tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. Muško-ženska dualnost Bože Vreće koja svakom njegovom koncertu daje posebnu dramatičnost i virtuoznost i njegova jedinstvena a capella interpretacija sevdalinki zaista pretvaraju svaki Vrećin koncert u nezaboravno i emotivno glazbeno putovanje.
'New York Times' je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao 'Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!', te je Vreću i dodatno nazvao 'sinonimom potpune slobode'.
Vrećo je do sada je objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom 'Pandora'. U ljetnim mjesecima 2017. izaći će i njegov peti album, 'Božo Vrećo - live in Paris' - radi se o snimci live koncerta iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.
U nekoliko je navrata javno izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali 'onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem'.
Na repertoaru predstojećeg koncerta uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo uvrstit će i autorske sevdalinke koje je publika i kritika već odavno objeručke prihvatila, slaveći Vreću kao umjetnika koji je popunio prazninu od gotovo 40 godina, koliko nisu pisane sevdalinke.

Ulaznice možete kupiti svaki radni dan, na blagajni Kosače, od 13 do 20 sati.<- Natrag na Novosti