18.05.2017.

Izložba “Put cvijeća Rama-Mostar” otvorena do 23. svibnja

Izložba “Put cvijeća  Rama-Mostar” ramske umjetnice Nade Marić Crnjac otvorena je u srijedu, 17. svibnja 2017., u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Izložba se sastoji od orginalnih radova, koja se ne mogu ponoviti, rađenih tehnikom fito-kolaža. To je tehnika ubiranja, slaganja, sušenja latica cvijeća kao i grančica čaja što čini ovu izložbu posebno zanimljivom.

"Kod ove tehnike je najvažnije prikupljanje Božjih darova, kada odemo u cvjećaru i kupimo najdražim cvijeće koje stavimo u vazu, nakon nekoliko dana ono uvene, a Nada ga njeguje i skuplja s puno ljubavi te čuva od propadanja", istakao je kipar Branko Ivanković Mito.

Umjetnica svojim djelima šalje  čitavom svijetu poruke što se  događa u ovom našem vremenu s ljepotom divljenja ali nažalost i stradanja.

"Nadina djela nam govore kako trebamo da se divimo životu kao daru Božjem i ne svađamo se nego da u ljubavi i cvijeću živimo", naglasio je Ivanković Mito.

Ivanković Mito je proglasio izložbu otvorenom i zahvalio umjetnici Nadi što nam je donijela cvijeće iz Rame da zamiriše Mostaru.

Izložba je prodajnog karaktera i otvorena je do 23. svibnja 2017.<- Natrag na Novosti