27.11.2017.

Oblježena 20. obljetnica djelovanja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

U Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače oblježena 20. obljetnica djelovanja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i promovirana 15. generacija studenata.

Promovirano je 38 doktora medicine i upriličena je dodjela plaketa, povelja i zahvalnica svima onima koji su utjecali na osnivanje i rad fakulteta, te onima koji su ustrajali u daljem radu. 

Kvaliteta nastavnog plana i programa, uvođenje novih programa i suradnja sa najvećim i najznačajnijim  fakultetima iz Zemlje , čine ovaj fakultet posebnim.

"Obljetnice su osvrtanje na prošlost, na sve ono dobro i što nije bilo dobro,a prethodilo je. Nismo imali prilike popravljati ono što nije dobro, mi se još uvijek izgrađujemo. Tradicija baštini prošlost i pruža nadahnuće budućnosti. Naša prošlost je kratka, a od budućnosti očekujemo mnogo" - kazao je prvi čovjek fakulteta, prof. dr. Milenko Bevanda. 

Od prošle godine pokrenut je Studij dentalne medicine, te je u okviru Sveučilišta zaokružena biomedicinska skupina fakulteta, nedostaje još studij na Engleskom jeziku.

Povodom 20. obljetnice izašla je monografija "Dvadeset godina Medicinskog fakulteta u Mostaru" koja će javnosti biti uskoro predstavljena.

Medicinski fakultet, kazao je Bevanda, iznjedri godišnje oko 40 - 50 mladih liječnika, koji lagano ali sigurno  preuzimaju ulogu vodećih kako u SKB Mostar, tako i na fakultetu. 

Na fakultetu su do sada diplomirala 554 studenta, magistriralo ih je 130, a doktoriralo 87. Trenutno upisanih studenata na svim je godinama je 333, a na Studij dentalne medicine je upisan 61 student.



<- Natrag na Novosti