16.10.2014.

Scensko čitanje dokumentarne drame "7"

MOSTAR, 15. listopada 2014. godine U nastavku Tjedna kulture u Kosači u srijedu, 15. listopada 2014. godine upriličeno je scensko čitanje dokumentarne drame "7", koja govori o feminizmu, ženskim pravima i borbi protiv svih oblika nasilja nad ženama i djecom.
Sedam uspješnih Mostarki : Monija Jarak, mezzosopranistica, Nada Dalipagić, odvjetnica, Anita Duraković, v.d. dekanice Pravnog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, Ljilja Zovko, zastupnica u Parlamentu FBiH, Erna Danon Cipra iz Židovske općine Mostar, Izabela Dankić, prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru i Maja Knezović Lasić, doktorantica na PDS Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavile su mostarskoj publici ovu dokumentarnu dramu.
Nakon Središnje Bosne Gloria Lujanović, koordinatorica Tjedna kulture u Kosači koji tijekom ovoga tjedna u gradu na Neretvi nudi bogate i kvalitetne sadržaje organizirala je scensko čitanje drame "7" i u Hercegovini, a uspješnim Mostarkama cvijeće i riječi zahvale uputio je Danijel Vidović, ravnatelj Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

-Zgrade se naprave vrlo lako, potrebno je prvo izgraditi umove, pa tek onda zgrade, kako bi zgrade bile sigurne u umovima - poruka je ove u svijetu poznate i dirljive drame koja svjedoči o hrabrosti žena i njihovoj ustrajnoj borbi za prava.



<- Natrag na Novosti