01.12.2017.

Premijera predstave Šećer je sitan, osim kad je kocka

Predstava „Šećer je sitan, osim kad je kocka, gostuje 16. prosinca 2017. u HD HS Kosači s početkom u 20 sati, a bavi se pitanjima bračnih odnosa i problemima, koje brak nosi na humorističan način.

Riječi redatelja: „Ulazeći u brak, naši junaci, Zoran i Nevenka, nemaju jasnu predstavu ni što je brak niti ko su oni. Tako ulazimo u niz problema koji kulminiraju stalnim i konstantnim nerazumijevanjem i borbom ega. Ovi problemi su prepoznatljivi i svako tko je u braku, može da osjeti i prepozna situacije koje ovaj komad postavlja.

Svaki čovjek i žena koji su u publici, ali i u braku, osjetit će u stomaku istinitost tih situacija; osjetit će da je borba u koju ulaze supružnici iskrena. Ta, nazigled svakodnevna i obična prepirka, prerastu u otvoren sukob koji kulminira razlazom pred razvod braka. Svako od supružnika različito reagira na tu novu situaciju, ali se, platonski, vežu za neke već poznate likove, lica iz svoga okruženja. Tu nalaze utjehu. nakon kratkog izleta izvan bračnog kruga, oni shvaćaju da su, ipak, jedno drugom suđeni, da se najbolje razumiju i da nisu bez razloga ušli u brak, u zajednički život. Vraćaju se jedno drugom.

Ova dramska, stilizovana slika bračnog života, predstavlja jasnu metaforu bračnog života, pojednostavljenu sliku koja poručuje da je život jedan, kao i brak. Brak nije samo zajednički život, brak je, ako se ozbiljno shvati, odgovorno shvati, jedna institucija, jedan viši novi udruživanja koji ljude određuje za cijeli život. Nije moguće izbjeći sudbinu. Čak i kada ste pogriješili u izboru bračnog druga, on je vaš i vi ste njegovi – greška je dio vaše sudbine i sa tim se pomirite. I ako nećete više brak, ako želite razvod, zauvijek ćete biti – razvedeni.

Reditelj: Nikola Pejaković

Scenograf i kostimograf: Dragana Purković Macan

Lektor: Milorad Telebak

Asistent reditelja: Dragana Đedović

Izbor muzike: Nikola Pejaković

Igraju: Aleksandra Spasojević, Ljubiša Savanović, Miljka Brđanin, Željko Mitrović

Ulaznice u prodaji po cijeni 10 KM na blagajni Kosače, svaki dan, od 13 do 20 sati.

Broj mjesta je ograničen!<- Natrag na Novosti