06.02.2018.

Predstavljanje knjige 'Hrvatske novinarske tragedije' autora Tihomira Dujmovića

Predstavljanje knjige ''Hrvatske novinarske tragedije 1945-1995'' autora Tihomira Dujmovića najavljeno je za petak 9.veljače 2018. u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru s početkom u 19,00 sati.

U programu uz autora sudjeluje dramski umjetnik Vinko Kraljević, a program modelira književnica Anita Martinac, ujedno i predsjednica Središta Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama u BiH koji u suorganizaciji sa Odjelom za Drugi i Domovinski rat organiziraju ovo predstavljanje.

Ulaz je slobodan. 

Tihomir Dujmović široj  javnosti poznat kao autor knjiga „Tko mi zabranjuje kolumne?“ i „Hrvatska u raljama djece komunizma“, koje je predstavljao prije nešto više od godinu dana, a koje su probudile zanimanja i otvorile put nekim novim temama, kao u najnovijoj knjizi „Hrvatske novinarske tragedije 1945-1995“. Inače ovo je sedmo djelo autora koji se ponovno potvrđuje kao svjetionik u prešućenom medijskom linču nad istinom. Iako je diplomirani pravnik, novinarstvom se bavi još od studenskih dana, radeći u informativnim emisijama Omladinskog radija, a od devedesetih radio je u Globusu, Trećem programu hrvatskog radija, Nedjeljnoj Dalmaciji, Slobodnoj Dalmaciji, bio je dopisnik hrvatske redakcije Deutsche Wellea, Glasu Slavonije, urednikom lista za iseljenike „Matica“, potom urednikom Plavog radija, te Radio Trsta u Rijeci, kolumnist Večernjeg lista do autorstva u TV talk showa Opasne veze i Intervju tjedna na Z1, te suradnik na HRT-ovoj emisiji Otvoreno i još mnoge druge suradnje.

Njegove oštre procjene koje su bile jedne od najčitanijih nisu odgovarale kreiranom medijskom prostoru te je često smjenjivan baš zbog svog zalaganja za istinom, priopćeno je. 

 



<- Natrag na Novosti