20.10.2014.

J. Brahms: Njemački rekvijem op. 45

MOSTAR - Ne zaboravite, ne propustite u petak, 24. listopada 2014. godine u 20.00 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače koncert Sarajevske filharmonije i gostujućeg zbora iz Njemačke. Ulaz je besplatan.

J. Brahms: Njemački rekvijem op. 45

JAN HÜBNER Dirigent, Njemačka
MAGDALENE HARER Sopran, Njemačka
JÖRG GOTTSCHICK Bariton, Njemačka
BREMER RATHSCHOR, Njemačka

JAN HÜBNER Dirigent

Tenor i voditelj zbora Jan Hübner rođen je 1980. godine u Goslar na Harzu. Od svog rodnog grada 1999. godine je dobio nagradu za napredak u kulturi. Od 2001. do 2006. godine bavi se sakralnom glazbom i posvećuje se starim instrumentima i vodstvu zbora.

Od 2008. godine započeo je studiranje na Akademie für Altemusik Bremen na odsjeku za pjevanje. Njegovi profesori su bili Harry v.d. Kamp i Clemens C. Löschmann.
Fasciniraju ga kanate J. S. Bacha, jer je veza između tona i govora bliska. Surađivao je s Manfredom Cordesom, Wolfgangom Heilbichom i Holgerom Einhornom.

U travnju, 2013. godine Jan Hübner je postao voditelj Bremer RathsChor-a, kao nasljednik Wolfganga Helbicha.

BREMER RATHSCHOR

Bremer RathsChor je osnovan s ciljem izvedbe zborske glazbe na visokoj razini. Intezivne probe i znanje koje crpe iz povijesnih izvedbi su osnova njihovog rada koja ih je vodila do suradnje  s renomiranim orkestrima. Repertoar zbora uključuje sekularnu i sakralnu muziku. Na dvanaest koncerata godišnje izvode oratorije i standardna djela a - capella literature iz nekoliko stoljeća.

Svojim nastupima su razvili danas prepoznatljiv Bremer zvuk kojeg karakteriše visoka transparentnost, tonska čistoća i homogenost.
Aktualni predsjednik zbora je bivši gradonačelnik Bremena dr. Henning Scherf, a dirigent Jan Hübner.


Glazba je zvonka radost. Radujemo se Vašem dolasku.



<- Natrag na Novosti