10.05.2018.

Mostarci se pjesmom prisjetili Arsena

Mostarci i Mostarke u srijedu navečer su se pjesmom prisjetili Arsena Dedića. 
Naime, u sklopu Mostarskog proljeća 2018. – XX. dana Matice hrvatske u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače, organiziran je koncert 'Sjećanje na Arsena', koji je bio svojevrstan hommage velikom umjetniku i prijatelju Mostara i Dana Matice hrvatske. 

Arsenovog lika i djela, Arsenovih poetskih i glazbenih uspješnica, publika se prisjetila uz Matiju Dedića, Zlatana Stipišića Gibonnija i Black Coffee. 

Baš poput oca, i Matija je rado u Mostaru. Čestitao je tako i veliki Matičin jubilej:  
''Teško je opisati zahvalnost Danima Matice u Mostaru koji su me uvrstili u svoj program kroz razne projekte nebrojeno puta. Svaki novi dolazak iznimno me veseli, s obzirom na to da smo u gradu svih ovih godina stekli i velika prijateljstva… I Arsen je rado ovdje dolazio, mnogo puta sudjelovao u programima, a i Gabi. Svi smo nekako, obiteljski, na poseban način voljeli Mostar i njegove ljude, njegovo Proljeće. Ovom prigodom najiskrenije bih čestitao manifestaciji na tolikim godinama kvalitetnog i predanog rada koji je rezultirao vrhunskim programom, pozitivnom atmosferom i profesionalizmom''. <- Natrag na Novosti