10.05.2018.

Otvorena izložba učenika dizajna interjera

U galerijskom prostoru kraljice Katarine, Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače otvorena je izložba Srednje građevinske škole 'Jurja Dalmatinca', odnosno učenika smjera dizajn interijera.

Predstavljeni su smjerovi četverogodišnje škole, a to su visokogradnja/niskogradnja, tehničar geodezija- geoinformatika, računalni tehničar u graditeljstvu, tehničar eko i održive gradnje, dizajner unutranje arhitekture - interijera. Trogodišnji smjerovi su monter suhe gradnje, keramičar - oblagač.

"Naša škola osnovana je davne 1946. g., te je od posebnog društvenog značaja. Osluškujući potrebe tržišta škola je 2015/2016. g.pokrenula smjer Dizajner unutarnje arhitekture - interijera, te je u veoma kratkom vremenskom roku uspjela zainteresirati velik broj mladih za ovo zanimanje", izjavio je ravnatelj Branko Landeka.

Uz navedeni smjer predstavili su se i ostali smjerovi Srednje građevinske škole poput: visokogradnje, niskogradnje, geodezije - geoinformtike, računalnog tehničara u graditeljstvu...

Ravnateljica udruge 'Vedri osmijeh' iz Rodoča Danijela Kegelj zahvalila je učenicima i profesorima na prigodnom vrtnom namještaju koji je izrađen i darovan za njihovu udrugu, te je uručila zahvalnicu ravnatelju Landeki.

Izložbu je otvorenom proglasio načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić koji je čestitao srednjoškolcima i osoblju škole na postavljenoj izložbi i brojnim uspjesima.

Izložba će biti postavljena do 17.5. 



<- Natrag na Novosti