19.06.2018.

"Mozart u vrtu" oduševio publiku

'Mozart u vrtu', multimedijelni projekt Zagrebačkog orkestra mladih, u ponedjeljak, 18. lipnja 2018., je premijerno,pod otvorenim nebom, izveden na trgu ispred Kosače u središtu Mostara. 

Projekt koji je osmislio Mostarac, maestro Igor Tatarević, tradicionalno se izvodi u nekoliko gradova diljem Hrvatske, kojima se po prvi puta pridružio i Mostar. 

U projektu sudjeluju kao solisti mladi talenti Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, a orkestar čine mostarski simfoničari i članovi Zagrebačkog orkestra mladih.

Izvedbom koncerta ravna autor projekta, maestro IGOR TATAREVIĆ.

Publika je uživala u najpoznatijim Mozartovim djelima na isti način kao što je to bilo uobičajeno u vrijeme kada su i nastajala - u 18. stoljeću - za vrijeme ljetnih mjeseci, pod vedrim nebom.

Tradicionalne operne arije iz poznatih Mozartovih opera („Figarov pir", „Čarobna frula" i dr.) uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar i Zagrebačkog orkestra mladih pjevale su mlade sopranistice NIKOLINA ZOVKO iz Mostara i IVANA DUVNJAK iz Zagreba, kontratenor MARIN VITAS iz Splita, te tenor KENAN HASIĆ iz Srebrenika.

Istaknuti hrvatsko-bečki pijanist PETAR KLASAN svirao je Koncert za klavir i orkestar u A-duru.

Japanski umjetnik SHO AKAMATSU izveo je na violini Mozartov Rondo u C-duru.

Uz spomenute skladbe na programu su bile 1. stavak poznate Simfonije u g-molu, 1. stavak Simfonije u G-duru, veliki broj arija, kvarteta.<- Natrag na Novosti