20.09.2018.

Predstavljena knjiga Dragana Čovića “Iznad crte – moja vizija europske BiH”

Hrvatski član predsjedništva BiH i predsjednik HNS-a Dragan Čović u srijedu je u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače predstavio knjigu “Iznad crte – moja vizija europske Bosne i Hercegovine”.

Čović je istaknuo kako ova knjiga sadrži više od 100 njegovih govora održanih u raznim prigodama u posljednjih petnaestak godina.

Ovo je prigoda da pošaljemo jednu poruku da je naša mjera ići uvijek iznad kako bismo naglasili zajedništvo i pružili ruku svima onima koji nam mogu omogućiti bolji život, kazao je Čović ističući kako su govori u knjizi podijeljeni u više dijelova s obzirom na prigode u kojima su govorio održani, bilo u sportskim, vjerskim, društvenim ili bilo kojim drugim prigodama.

Ovo je jedan odgovor svima onima koji danas na različite načine pokušavaju kritizirati, omalovažiti sve što radimo, dodao je Čović.

Rektor mostarskog sveučilišta Zoran Tomić naglasio je kako se posljednjih godina vodi jedan intenzivan proces oko europeizacije BiH, ali i traženje nekakvog konsenzusa unutar države.

Njegovi govori na najbolji način svjedoče koliko je on bio u vanjskoj politici državnik, koliko se zalagao za europsku BiH, BiH u euroatlantskim integracijama, kazao je rektor Tomić.

Osim autora i rektora Tomića, o knjizi su govorili i Marija Pejčinović Burić potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske te profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu prof. dr. sc. Ugo Vlaisavljević.



<- Natrag na Novosti