17.10.2018.

Nastup vizualne konceptualne umjetnosti

Nevladina organizacija Youth Power poziva sve ljubitelje umjetnosti na performans vizualne konceptualne umjetnosti ''When I Crossed The Garden'' koji će se održati u Mostaru, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, 20. listopada 2018.godine  s početkom u 20 sati.

Organiziranjem ovog performansa grad Mostar, zajedno sa županijom, te ostalim ljubiteljima umjetnosti iz Bosne i Hercegovine dobit će nastup koji je od visoko umjetničke vrijednosti u europskim kulturnim gradovima. 

Nastup će se održati u sklopu treninga ''Metode korištenja konceptualne umjetnosti u radu s mladima'' koji se trenutno održava u gradu Mostaru. Na treningu su prisutni koreografi iz Grčke, Njemačke i Brazila.

U suradnji sa umjetnicima Youth Power ima želju i cilj organizirati jedinstveni koncert konceptualne vizualne umjetnosti. Plesno teatarski performas, ''When I crossed the garden'' je utemeljen na konceptu “ljubavne veze” te predstavlja moćni alat koji dopušta ljudima da prelaze pisane granice odnosa zabranjenih ljubavi. Granice koje su usmeno i kroz narative propisane od strane kulture, regije i religije. Svi umjetnici dolaze iz različitih zemalja, umjetnički komad govori o njihovom načinu adoptiranja i integracije nedopuštene ljubavi iz njihovog ugla gledanja.

Koristeći tjelesni govor umjetnosti, „When I cross the garden“ daje značaj na ljudskoj različitosti, ali u isto vrijeme ističe jačinu te razlike, koliko su svi ljudi različiti a ujedno isti, te upravo koristeći tu/te različitost daje nam snagu da budemo zajedno.

'When I crossed the garden'' ima za cilj potaknuti pitanje i percepciju kod gledatelja kako se oni ponašaju i nose sa stranim ''elementima'' koji dođu nepozvani u njihov osobni ''vrt'', navode organizatori. 



<- Natrag na Novosti