19.12.2018.

Betlehemsko svjetlo stiglo u Mostar

Betlehemsko svjetlo stiglo je u Mostar, a tim povodom je u utorak navečer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održan koncert u sklopu manifestacije ''Betlehemsko svjetlo'' u organizaciji Odreda izviđača Radobolja i Plesnog studija B-Dance.

Na koncertu su sudjelovati Plesni studio B-Dance, Romeo Nikolić, Grupa Sinergija, Mješoviti zbor Studija glazbene umjetnosti FPMOZ-a, Samir Salčin freestyle football (super talent), Željka Bošnjak Zovko, zborovi Osnovne škole Ivan Gundulić i Osnovne škole Ilija Jakovljević te Odred izviđača Radobolja.

Inače, svake godine u vrijeme došašća u Beču se okupe izaslanstva izviđača kako bi na ekumenskom slavlju u jednoj od crkava upalili svoje svjetiljke sa svijeće donesene iz Betlehema te svjetlost prenijeli svim ljudima dobre volje diljem Europe, promičući tako na simboličan način mir, slogu i ljubav među ljudima. Betlehemsko svjetlo izviđači su u Mostar donijeli u nedjelju, a Mostarcima je javno predstavljeno na večerašnjem koncertu.

''Raduje nas činjenica da je manifestacija postala važan društveni događaj u gradu koji se svake godine širi na nove župe, bolnice, domove i druga mjesta na kojima se okupljaju ljudi dobre volje'', istaknuli su organizatori. <- Natrag na Novosti