05.04.2019.

Publika uživala u komediji "Plastika"

Predstava "Plastika" svojom survom realnošću, ali i glumačkim umjećem, oduševila je u četvrtak, 4. travnja, sve prisutne u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. Poznate srpske glumice Suzana Petričević i Nela Mihailović u sat i dvadeset minuta dovodile su publiku do suza, pričajući svoje živote napravile su presjek društveno-političke stvarnosti na našim prostorima.

Bilo je ovo 150. izvođenje predstave u kojoj Suzanu Petričević i Nelu Mihailović sjajno donose uloge Miline Čakarević (Suzana) uspješne udovice bivšeg ministra i ambiciozne novinarke Katarine Bojanović (Nela). 

Suzana i Nela su prije predstave kazale kako se u ovoj zemlji prepoznaju mnoge žene, a muškarci mnogo nauče o ženama. 

"Ne možeš udariti armaturu na lice i silikon u zadnjicu i izbrisati prošlost i ožiljke na duši, kazala je uoči predstave", glumica Suzana Petričević.

"Sve više sam uvjerena da je publici najpotrebnija emocija. To je osnovni razlog što se kupuju ulaznice za kazalište. Smijeh također, ali komedija bez emocije ne može ostaviti prostor za razmišljanje i oplemeniti gledatelja. Ova predstava obuhvaća duboke posljedice svega onoga što se događalo na ovim našim prostorima godinama. Prodavači magle i njihovi naivni kupci su samo posljedica globalnog pritiska na integritet osobnosti i egzistencije. Zato sam u tijeku rediteljskog procesa ovu predstavu nazvala 'dramedija'. Ljudi se smiju najvećoj muci koja ih pritiska, prepoznaju se i lakše im je da prevaziđu", rekla je Petričević.

"Plastika" je višestruko nagrađivano djelo Stevana Koprivice, koje zadnjih pet godina oduševljava cijelu regiju.



<- Natrag na Novosti