10.05.2019.

Izložba Snježane Požar otvorena do 16. svibnja

Izložba fotografija pod nazivom "Stari Zagreb" autorice Snježane Požar otvorena je u četvrtak u Galeriji Rondo u Mostaru u sklopu Mostarskog proljeća - Dana Matice hrvatske.

Autorica je kazala kako su fotografije "Starog Zagreba" nastale prije više od 50 godina. ''Sve fotografije koje možete vidjeti na ovoj izložbi su crno-bijele i snimane su na filmu u razdoblju od 1964. do 1968. godine.

Izloženo je oko 40 fotografija iako sam ih ovdje donijela još i više, ali zbog veličine izložbenog prostora neke sam morala eliminirati'', kazala je Požar.

 Navela je kako su je ove fotografije vratile u prošlost, odnosno u vrijeme kad je bila u srednjoj školi primijenjene umjetnosti u Zagrebu.

''Jedan dio fotografija je moja maturalna radnja, dok je drugi dio ono što sam snimala za kulturni tjednik Telegram koji je nekada vrlo aktivno izlazio'', kazala je Požar.

Inače, Snježana Požar izlagala je na više od 320 natječajnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu na kojima je dobila mnoge nagrade i pohvale.

Održala je 93 samostalne izložbe fotografija u Hrvatskoj, Francuskoj, Austriji, Rumunjskoj, Portugalu, Crnoj Gori, Slovačkoj i Sloveniji, fotografije su joj tiskane u brojnim knjigama, a samostalno je postavila više od 200 izložbi.

Izložba "Stari Zagreb" u mostarskoj Galeriji Rondo ostat će otvorena do četvrtka, 16. svibnja. 

 



<- Natrag na Novosti