22.05.2019.

Mostarska publika uživala u najljepšim klapskim pjesma

Koncert splitske klape Cambi održan je u utorak navečer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosača u Mostaru. Posebna gošća koncerta bila je hrvatska glazbena diva Zorica Kondža.

Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svijetu klapske glazbe. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnoj razini klapske izvedbe i odličnom prijemu kod publike. Priča o klapi Cambi započela je 1986.godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potječe od splitske plemićke obitelji Cambi koja je imala svoje posjede na području cijele Dalmacije. Klapa od 2007. godine djeluje sa sjedištem u Splitu.

Jedna od najnagrađivanijih i najpopularnijih dalmatinskih klapa doživjela je kroz svoju povijest brojne promjene. Devedesetih godina prošlog stoljeća klapa započinje svoj trijumfalni pohod na klapskoj i estradnoj sceni te uzastopno pobjedjuje na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, te na medjunarodnom Festivalu zborova u Veroni. Istodobno klapa Cambi započinje suradnju Zlatanom Stipišićem Gibonnijem što je označeno kao revolucionarna prekretnica u klapskom svijetu koja je odredila budući tijek djelovanja klapskih skupina. <- Natrag na Novosti