23.05.2019.

Večernjakov pečat 2019. u rukama Vatrenih iz BiH i izbornika Dalića

Osobu godine proglasio je kralj dijaspore Mate Bulić. Tu titulu dobili su Vatreni iz Bosne i Hercegovine i izbornik Zlatko Dalić, u srijedu, 22. svibnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. Nagradu su tako dobili Zlatko Dalić iz Livna, Dejan Lovren iz Kraljeve Sutjeske, Mateo Kovačić iz Kotor Varoši, Tin Jedvaj iz Mostara, Vedran Ćorluka iz Dervente, Ivan Rakitić iz Žepča, Mario Mandžukić iz Posavine i Luka Modrić iz Mostara.

Ovo je poseban trenutak za mene, za sve nas koji nas čini sretnim i posebnim, ali opet nas obvezuje da svoj narod učinimo još ponosnijim i još sretnijim. Zahvaljujem se svima koji ste bili velika podrška na Svjetskom prvenstvu, zahvaljujem se na ovom pečatu koji je naše srebro učinio još vrednijim, koji je naše srebro pozlatio – rekao je Dalić.

Osim nagrade za osobu godine dodijeljene su i nagrade "Večernjakov pečat" u 15 drugih kategorija. Senaid Išerić koji je žrtvovao vlastiti život kako bi spasio dva davljenika je Ponos BiH u potkategoriji humanost. Nagradu koja je Išeriću dodijeljena posthumno primio je njegov sin Mirza. Nagrade Ponos BiH dobili su i Aida Tufo, Daut Tihić i Dane Vasić. Za gospodarstvenicu godine izabrana je Mladenka Grgić, koja uz supruga Dubravka s Agramom radi u četiri države i zapošljava tisuće ljudi. U kategoriji sport dobitnik je Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza BiH, dok je za iznimne sportske uspjehe priznanje dobio jedan od najtrofejnijih trenera u povijesti BiH, a nekad slavni nogometaš Veleža Dušan Bajević. 



<- Natrag na Novosti