29.05.2019.

Zvukovi prijateljstva: Glazbenici iz cijelog svijeta održali koncert u Mostaru

Orkestar i zbor sastavljen od 120 glazbenika iz cijelog svijeta “World Youth Orchestra” održao je  koncert „Zvukovi prijateljstva – Bosna i Hercegovina 2019.“ u nedjelju, 2. lipnja, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Veleposlanik Italije u BiH, se prije koncert na našem jeziku obratio prisutnim i rekao kako voli Mostar i da je iznimno sretan što je projekt  predstavljen mostarskoj publici.

Riječ je o koncertima World Youth Orchestra, osnovanog 2001. godine izborom mladih glazbenih talenata iz cijelog svijeta u cilju promoviranja vrijednosti prijateljstva, sklada i sloge među narodima putem glazbe.

U sklopu turneje, nakon Libanona i Maroka, WYO dolazi u Bosnu i Hercegovinu gdje će, pod rukovodstvom maestra i umjetničkog direktora Damiana Giuranne, izvesti IX. simfoniju Ludwiga v. Beethovena, a na inicijativu veleposlanstva, kao jačanje poruke koju promovira projekt orkestra, priključit će mu se 19 glazbenika Orkestra mladih Bosne i Hercegovine koji dolaze iz cijele BiH.  

U svjetlu kulturne i političke vrijednosti, ovaj projekt podržavaju i Veleposlanstvo Njemačke i Austrijski kulturni forum u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Veleposlanstva Italije.

Koncert u Mostaru je održan zahvaljujući velikodušnom sponzorstvu Unicredit.<- Natrag na Novosti