13.06.2019.

Izložba "Dvije kapele" Zlatka Ugljena

Udruženje za afirmaciju arhitekture, kulture prostora i vizualnih umjetnosti "FORA"  organizira 20. lipnja, otvorenje izložbe “Dvije kapele" akademika Zlatka Ugljena, u gornjem izložbenom protoru Galeriji kraljice Katarine, s početkom u 19:00 sati.

 Na izložbi će biti predstavljena dva novija uratka gospodina Ugljena:kapela Kalvarija u selu Mošunj kod Viteza koja je izgrađena i kapela Gospe žalosne u selu Zovik kod Brčkog koja je još uvijek neizgrađena. Objekti su predstavljeni skicama, nacrtima, prostornim prikazima, fotografijama i maketama. Izložba je nastala u studenom 2018 godine.

Asocijacija arhitekata u BiH je organizirala i tehnički pripremila izložbu, dok je ideja za organizaciju izložbe došla od fra Marka Kepića, dugogodišnjeg prijatelja i suradnika gospodina Ugljena.

Zlatko Ugljen je jedan od najpoznatijih BH arhitekata današnjice, rođeni Mostarac. Iz opusa njegovih djela možemo izdvojiti hotel Ruža i katolička katedrala u Mostaru, kao i hotel Bregava u Stocu. Dobitnik je AGA KHAN-ove nagrade za arhitekturu i šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, a u svijetu je prepoznat kao jedan od najpriznatijih arhitekata sakralne arhitekture. Izložbu će otvoriti gospodin Kepić i predsjednik Asocijacije arhitekata u BiH gospodin Dario Kristić.

Organizaciju izložbe u Mostaru potpisuje udruženje "FORA" pod pokroviteljstvom Grada Mostara.

Izložba će biti otvorena sedam dana. 

 



<- Natrag na Novosti