25.06.2019.

Simfonijski orkestar Mostar svirao u čast Dana državnosti RH

Simfonijski orkestar Mostar  održao je u ponedjeljak, 24. lipnja 2019., svečani koncert ''Večer ruskih skladatelja'' u čast Dana državnosti Republike Hrvatske, u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Solist na klaviru bio je Ivan Galić (1994.), iznimno talentirani mladi umjetnik, koji iza sebe ima već veliki broj koncerata i dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih nagrada. Trenutno studira poslijediplomski studij na konzervatoriju "Franz Liszt" u Weimaru (Njemačka) u klasi prof. Christiana Wilma Müllera te poslijediplomski studij u Milanu (Italija).  
Na klaviru je uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar izveo Koncert za klavir i orkestar br.1 b-molu op.23 Petra Iljiča Čajkovskog. 

Koncert su mostarski simfoničari otvorili Klasičnom simfonijom u D-duru, op. 25 Sergeja Prokofjeva, a dirigent je bio maestro Igor Tatarević iz Zagreba.  

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije. <- Natrag na Novosti