30.09.2019.

Obilježen početak nove akademske godine na Sveučilištu u Mostaru

Početak nove akademske 2019./2020. godine za studente prve godine preddiplomskih studija svih fakulteta Sveučilišta u Mostaru svečano je obilježen u ponedjeljak u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosači.

Dobrodošlicu u sveučilišnu obitelj i puno uspjeha u studiranju poželio je rektor mostarskog sveučilišta Zoran Tomić i pritom naglasio kako je obrazovanje ne samo potrebno nego i od presudne važnosti te kako se samo s velikom voljom mogu ostvariti i svi veliki snovi.

''Odabir obrazovanja donosi vam brojne darove života, zdravlje, više standarde, znanje i slobodu, ovaj put koji ste izabrali je pravi put, koji vodi ka nadi, znanju i boljem životu'', rekao je rektor Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednik Studentskoga zbora SUM-a Ivo Čarapina kazao je kako se mladi ljudi danas susreću sa teškom situacijom te da su pred njima veliki izazovi. 

''Mladi koji su donijeli odluku da će studirati ovdje, donijeli su odluku da žele ostati u Bosni i Hercegovini. Oni zaslužuju dobiti sva ona prava koja im pripadaju kao studentima, posebno zaslužuju da kad završe svoj fakultet dobiju radno mjesto u svojoj državi'', kazao je Čarapina. 



<- Natrag na Novosti