06.10.2019.

Otvorenje velike izložbe Stojana Lasića

Otvorenje izložbe “Kulturna scena Mostara”, fotografa Stojana Stole Lasića održat će se 10. listopada 2019. godine, u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru.

Stojan Lasić i njegova foto arhiva predstavljaju pravo kulturno bogatstvo, kad su u pitanju kulturna a i druga zbivanja u Mostaru i Hercegovini.

Boris Dvornik, Pero Kvrgić, Nikica Kalogjera, Dino Dvornik, Arsen Dedić, Milena Dravić, Dragan Nikolić, Relja Bašić, Vjekoslav Šutej, Dunja Vejzović,…, tek su djelić popisa impozantnih umjetničkih veličina koje je Stole ovjekovječio na svojim fotografijama, koje je, ovo ću posebno istaknuti, sam kući izradio i priredio za izložbu.

Stole se fotografijom bavi već više od 50 godina i da u svome fundusu ima više od 1 800 000 fotografija. Iz raznih područja  društvenoga života. Ne zanemarujući pritom ni prirodne znamenitosti i ljepote.

Samostalan i iskusan, oslobođen od samoreklame i promocije, Stojan Lasić pokazat će na veliku radost publike, fotografije koje niste vidjeli u dnevnim tiskovinama i na internetu, bile one novinarske, socijalne ili portretne.

Izložba će biti otvorena do 24. listopada 2019. godine.



<- Natrag na Novosti