04.11.2019.

Publika uživala u koncertu flaute i gitare

Uzbudljivi duo Nuclear Okra iz američke Oklahome koj čine gitarist Larry Hammett i flautistica Miranda Arana održali su koncert u utorak, 5. studenog u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Vojislav i Aleksandra Ivanović iz Levante Guitar Dua  uveli su i zagrijali publiku prije gostiju iz Amerike.

 Na programu su bile autorske kompozicije i aranžmani glazbe inspirirani klasikom, ali i jazzom te tradicionalnom glazbom Balkana i svijeta. Crpeći inspiraciju iz velikog izvođačkog iskustva i poznavanja najrazličitijih žanrova: klasične, renesansne, jazz, flamenco, latin i balkanske glazbe, ovi umjetnici stvaraju glazbeno tkanje od poznatih i egzotičnih zvukova obogaćeno uzbudljivim improvizacijama, modernim tehnikama izvođenja i originalnim kompozicijama.

Nastupali su širom Europe i Amerike na festivalima i u značajnim koncertnim dvoranama Sharp Concert Hall, the Fred Jones Jr. Museum, the Norman Performing Arts Center i mnogim drugim, ali i kao ulični glazbenici i sudionici alternativnih glazbenih događanja. 

Mostarska publika je uživala u koncertu bogatom posebnim zvukovima violine i gitare koji su kombinirani na sasvim jedan inovativan način.



<- Natrag na Novosti