18.11.2019.

"Bosanski lonac" oduševio publiku

Urnebesna komedija ''Bosanski lonac'', autorsko djelo Hasana Džafića, u izvedbi Alternativne teatarske skupine ''Rajvosa'', izvedena je u petak, 15. studenog 2019., u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Ova komedija na duhovit i zabavan način govori o sukobu novog i starog, o starosjediteljima i pridošlicama, o sukobu grada i sela, političkim igrama. 

Priča je ovo i o vrlo aktualnim stvarima koje se događaju u našem okruženju, o korumpiranosti, netrpeljivosti koja proizlazi iz potpuno nepotrebnih stvari. U predstavi je naglasak stavljen na dvije obitelji koje dijele stan.

Tu su ''naši'' i ''njihovi'' u svakom obliku, a sukob, koji je neminovan, prelama se u trenutku kada se djeca dviju obitelji zavole i počnu svoj zajednički život. Novonastala situacija dovodi do spoznaje da ne postoji više ''mi'' i ''vi'' nego da smo ''MI''. 

U predstavi glume: Amina Begović, Bakir Kumrić, Senka Oruč, Mirsad Imamović, Edin Drljević, Jasminka Požek-Božuta i Senad Milanović.

Redatelj predstave je Riad Ljutović, a adaptaciju teksta potpisuje Edin Drljević, dok je glazbu skladao poznati sastav Dubioza kolektiv. <- Natrag na Novosti