17.12.2019.

Betlehemsko svjetlo stiglo u Mostar

U povodu manifestacije “Betlehemsko svjetlo” koju tradicionalno izviđači cijelog svijeta nose u svoje zemlje, Odred izviđača “Radobolja” Mostar i plesni studio B-Dance i u Mostaru organiziraju takvu manifestaciju. 

Inače, svake godine u vrijeme došašća u Beču se okupe izaslanstva skauta kako bi na ekumenskom slavlju u jednoj od crkava upalili svoje svjetiljke sa svijeće donesene iz Betlehema te Svjetlost prenijeli svim ljudima dobre volje diljem Europe, promičući tako na simboličan način mir, slogu i ljubav među ljudima. 

U sklopu ove manifestacije  upriličen je i humanitarni koncert „Svečanost svjetla“  u utorak 17. prosinca u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače.

Na koncertu su  sudjelovali Plesni studio B-Dance, Dream team babe, Romeo Nikolić, Mješoviti zbor Studija glazbene umjetnosti FPMOZ-a, Samir Salčin freestyle football, klapa Studenac, Željka Bošnjak Zovko, Zbor o.š. ivan Gundulić/ o.š. Ilija Jakovljević, te izviđači „Radobolja“. 

„Raduje nas činjenica da je manifestacija postala važan društveni događaj u gradu koji se svake godine širi na nove župe, bolnice, domove i druga mjesta na kojima se okupljaju ljudi dobre volje“, priopćili su uoči manifestacije organizatori. <- Natrag na Novosti