16.12.2014.

Predizborni skup Kolinde Grabar Kitarović

Mostar, 15. prosinca 2014.U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u ponedjeljak, 15. prosinca 2014. godine održan je središnji predizborni skup predsjedničke kandidatkinje HDZ RH Kolinde Grabar Kitarović za predstojeće predsjedničke izbore koji će se u Republici Hrvatskoj održati u nedjelju, 28. prosinca.
U ime domaćina ŽO HDZ BIH HNŽ-a i GO HDZ BiH Mostar predsjedničku kandidatkinju u prepunoj dvorani Kosače pozdravio je Slađan Bevanda, predsjednik GO HDZ BiH Mostar koji je istaknuo kako su BiH potrebne ustavne promjene, strukturne reforme, ali i ravnopravnost konstitutivnih naroda.
- Očekujemo od Republike Hrvatske koja je danas članica EU da u punom kapacitetu ispuni svoju ustavnu obvezu skrbi prema Hrvatima u BiH. Zbog svog iznimno uspješnog iskustva u diplomaciji buduća prva hrvatska predsjednica može biti najveći podupiratelj i zagovaratelj ravnopravnosti Hrvata u BiH i euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine - kazao je Bevanda.
U ime predsjednika HNS BiH, HDZ BiH i hrvatskoga člana Predsjedništva BiH dr.sc. Dragana Čovića koji je boravio u službenom posjetu Vatikanu i na audijenciji kod svetog oca Pape Franje predsjedničku kandidatkinju pozdravio je dr. Mladen Bošković koji je naglasio kako je riječ o osobi koja zaslužuje povjerenje, potporu i glas Hrvatica i Hrvata iz BiH.
Predsjednička kandidatkinja HDZ RH Kolinda Grabar Kitarović govoreći o svom predizbornom programu istaknula je kako će se zalagati za vladavinu prava, zaštitu temeljnih vrijednosti hrvatskoga društva, međunarodni ugled Republike Hrvatske, za sigurnu i jaku Hrvatsku, nacionalnu sigurnost i obranu.
-Jedan od najvažnijih strateških interesa bit će mi zaštita položaja hrvatskoga naroda u BiH- kazala je Grabar Kitarović.
U glazbenom dijelu programa nastupile su članice Ženske klape Draga iz Mostara, program je vodila Misijana Brkić Milinković, a skup je izravno prenosila internet televizija kolinda tv.



<- Natrag na Novosti