17.12.2014.

U Kosači obilježen Dan Indije

MOSTAR, 17. prosinca 2014. godine U Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru sinoć je, uz prigodan program, obilježen "Dan Indije".

Tijekom svečanosti obilježavanja upriličena je plesna izvedba Kathak Dance performance, indijske umjetnice Kaveri Sageder i njezine grupe, te je prikazan dokumentarni film o Indiji.

Veleposlanik Indije u BiH Malay Mishra u izjavi novinarima kazao je kako je ovaj događaj u Mostaru zadnji dan Indijskog festivala koji je po prvi puta upriličen u BiH, a čija su prva dva dana održana u Sarajevu.

- Večeras smo zaključili ovu manifestaciju jednom posebnom plesnom izvedbom, klasičnim indijskim plesom koji dolazi iz sjevernog dijela Indije, s fuzijom dvije različite mješavine i to hindu i muslimanskih utjecaja - kazao je veleposlanik Mishra.

On je istaknuo kako je ovo prvi pokušaj da se jedan kulturni performans Indije održi u BiH te kako se nada da će se nastaviti sa suradnjom na kulturnom polju dvije zemlje.

Veleposlanik Mishra zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli i pridonijeli realiziranju ovoga događaja, posebice gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću, njegovim suradnicima i ravnatelju Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače Danijelu Vidoviću.

Glavna savjetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina kazala je kako je večrašnja manifestacija poseban događaj za Grad Mostar jer su građani mogli vidjeti nešto što do sada nisu imali priliku.

Kultura nema granica. Kultura je ono što ljude spaja i gdje nema nikakvih barijera - kazala je Komadina, dodavši kako se nada da će nakon ovoga događaja uslijediti i drugi vidovi suradnje s Indijom.

Ured za odnose s javnošću Grada Mostara



<- Natrag na Novosti