03.03.2020.

Ne propustite koncert Vlatka Stefanovskog & Miroslava Tadića

Makedonski gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski i njegov kolega Miroslav Tadić, jedan od najboljih svjetskih gitarista, udružit će snage pred bh. publikom.Tako će istinski ljubitelji gitare u njihovom nastupu moći uživati već 2. travnja, kada je planiran nastup  u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20 sati.

Jedan od najboljih gitarskih  projekata ovog prostora ponovo će predstaviti svoja umijeća na pozornici u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Tuzli početkom travnja.

Uspješna suradnja između Stefanovskog i Tadića započela je još 1998. godine, kada su zajedno realizirali album pod nazivom Kruševo. Nakon toga uslijedio je veliki koncert u Beogradu, u Sava Centru „Live in Belgrade“. Virtuozni duo surađivao je i s bugarskim kavalistom Teodosijem Spasovom u sklopu njihovog trećeg zajedničkog projekta.

Ovim koncertnim nastupima dvojice gitarskih  virtuoza, predstaviti će svoju jedinstvenu kombinaciju flamenca, instrumentalne rock, blues, jazz i etno jazz glazbe koju izvode sa superiornom preciznošću i neviđenom energijom. Njihova suradnja otkriva novu stranu zvuka akustične gitare, stvarajući novu paletu zvukova u kojoj miješanju lokalno i globalno; tradicijsko i univerzalno, s ciljem istraživanja tradicionalne makedonske glazbe, makedonskih ritmova i melodike u kombinacije sa suvremenim svijetom glazbe.

 Vlatko Stefanovski, kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora, i Miroslav Tadić, koga je i „Guitar Player Magazine“ uvrstio među 30 najboljih svjetskih gitarista, jamče nezaboravne gitarske koncerte, strastvenu energiju i ugodno druženje.

Ulaznice po cijeni 30 KM u prodaji na blagajni Kosače, svaki radni dan, od 13 do 20 sati. 



<- Natrag na Novosti