21.09.2020.

Predstavljene knjige za djecu autorice Zdravke Mile Marijanović

Predstavljanje novih knjiga za djecu "Gnijezdo ljubavi" i "Cvjetna priča", autorice Zdravke Mile Marijanović upriličeno je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u petak, 18.rujna 2020. godine.

U programu uz autoricu Zdravku Milu Marijanović sudjelovali književnik Miro Petrović, književnica Lidija Pavlović-Grgić i književnica Anita Martinac.

Večer je glazbenim prilogom obogatila Silvija Vukojević, dok je stihove govorila Anamarija Vukojević i Bruno Marijanović.

Slikovnicu Cvjetna bajka uredili su Šimo Ešić i Miro Petrović,a ilustrator je Miroslav Ševo.

Recenzent Šimo Ešić za pjesnikinju Zdravku Milu Marjanović kaže kako kroz rascvjetanu raskoš svoje Cvjetne priče uvodi kao u vlastiti vrt – odnjegovan, mirisan, lijep.

„Slikovnica je prilagođena djeci predškolske dobi i učenicima nižih razreda osnovne škole, a jednostavnošću komunicira s mladim čitateljima stvarajući kod njih likovno-estetski i odgojno-spoznajni odnos. Tako potiče ljubav za čitanje i stvara mladu čitateljsku publiku“, piše u recenziji Božena Volić.

Zbirku pjesama za djecu Gnijezdo ljubavi uredila je Anita Martinac, a ilustrirao ju je Luka Kraljević.

„Autoričine didaktičke i edukativne iskrice na zanimljiv i često duhovit način upućuju mlade u važnost radnih navika, životnih odgovornosti i stečenih znanja“, piše recenzentica Lidija Pavlović-Grgić.

„Iz osobnog Gnijezda ljubavi autorica je ponijela kroz životno najvrjednije što čovjek ima, a to je ljubav. Iz te emocije tkala je uspomene i njegovala životne slike kojima se rado vraćala i koje su je snažile kao ženu, majku i izvrsnu liječnicu“, kazala je urednica i recenzentica knjige Anita Martinac.

Primarijus doktorica Zdravka Mila Marijanocić, specijalistica radiologije sav svoj radni vijek posvetila je rodnom gradu a i ovim književnim djelima nastavlja pružati ljubav prema gradu i svojim sugrađanima.

Zahvalila se svima na podršci a posebno urednicima knjiga koji su prepoznali njen potencijal i bili joj desna ruka u nastajanju ovim knjiga.<- Natrag na Novosti