17.12.2020.

Otvorena izložba Udruge za Down sindrom

Izložba članova Udruge za Down sindrom 'U susret Božiću' održana je u HD Herceg Stjepan Kosača.

Igor Ledić, predsjednik Udruge za Down sindrom kazao je kako su štićenici i organizatori uživali dva mjeseca u stvaranju prigodnih radova. 

''Sretan sam i zadovoljan što smo u ovako teškim vremenima mogli organizirati ovu izložbu. Nadam se da će posjetitelji uživati'', istaknuo je Ledić. 

Voditelj radionice akademski kipar Dalibor Nikolić kazao je kako se radi o dosta inovativnim procesima koji u sebi imaju terapijsko pokazivanje.

''Kad smo osmišljavali radionicu, bavili smo se mišlju da to bude u terapijskom smislu da djeca razvijaju motoričke sposobnosti'', istaknuo je. 

Udruga za Down Sindrom iz Mostara zaslužna je i za ovogodišnje jaslice koje se nalaze ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. Time je Mostar ove zime postao jedan od rijetkih gradova u svijetu koji je posao izrade centralnih gradskih jaslica prepustio udruzi za Down sindrom.

Vrijedni polaznici likovnih radionica sami su lijepili i rezali likove Gospe, Josipa, Isusa, pastira, kraljeva... 

Ledić je za  kazao kako njihova udruga kroz cijelu godinu radi ove radionice, koje osim nekih motoričkih sposobnosti razvijanja, razvijaju i kreativnost, opće stanje, te kroz druženje, socijalizaciju i komunikaciju, a najvažnije od svega je da se dobro zabave. <- Natrag na Novosti